2011. július 28., csütörtök

Erdély uniója és a királyi biztos működése, - Jelenlegi ára: 3 045 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Erdély uniója és a királyi biztos működése, 1867-1872A könyv listaára: 3500 Ft. Leírás:
A dualizmuskori Erdély, az erdélyi város- és társadalomtörténet kiváló kutatója könyvében az erdélyi történelem egy gyakorlatilag alig kutatott időszakát, Magyarország és Erdély közigazgatási egyesítésének a kiegyezés után lezajlott folyamatát mutatja be, a kérdés közigazgatás-, politika-, nemzetiségi és társadalomtörténetére egyaránt kitekintve. században a modern magyar nemzetállam megteremtését célzó program egyik legfontosabb közigazgatási eleme volt a két ország egyesítése, a 12 pontot idézve az Unio. Az 1848-as ideiglenes egyesülés után a magyar politikai elit vágya végül 1867 után valósulhatott meg. A szerző a kapcsolódó központi kormányzati levéltári anyag teljes feltárásával és számos további kútfő bevonásával rekonstruálja az egyesülés vagy egyesítés bonyolult és sokszálú folyamatát. Munkája az 1867 és 1872 közötti időszakra koncentrál, amikor a királyi biztosnak kinevezett a kötetben külön életrajzi portréban bemutatott - Péchy Manó hajtotta végre Erdély különállásának felszámolását. Ezen felül azonban az unió kérdését egészen a 18. század végétől kezdve feltárja, valamint bemutatja Erdély sajátos gazdasági, társadalmi és nemzetiségi viszonyait, hogy ezen keresztül világítsa meg a helyi közvélemény különböző csoportjainak hozzáállását a központi kormányzat törekvéseihez. Az alapkutatásokat elvégző, egy a szakemberek által is kevéssé ismert korszak történéseit rekonstruáló kötet a helyi különállás, az autonómia kapcsán ma is eleven és izgalmas kérdéskört jár körbe. A kép és dokumentumfüggelékkel gazdagított, névmutatóval, angol és román nyelvű összefoglalóval ellátott szakmunka fontos kortörténeti mű, amely minden nagyobb történelmi gyűjteményben elhelyezendő. ISBN: 978-606-8178-19-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 045 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 06:08
. Erdély uniója és a királyi biztos működése, - Jelenlegi ára: 3 045 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése